Egyéb

Amikor a családi feszültség állandósul.... - a nárcisztikus játszmák jelensége

Online nézhető ONLINE
2021. január 26. (kedd) 18:30

A kapcsolaton belüli erőszak, bántalmazás egyik formája az, ha valaki szavakkal bántja a másikat. Sajnos gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk.
Amennyiben releváns számodra a téma, úgy érdemes előzetesen regisztrálni az  előadásra, ugyanis az online, élő eseményt követő egy héten belül egy 10 oldalas tanulmányt küldenek ki a regisztrált nézők számára. Regisztrálni itt lehet.
A lelki terror, a verbális bántalmazás ugyanolyan káros és veszélyes, mint egy pofon vagy a verés. A különbség csupán annyi, hogy nem jár testi sérülésekkel. Nem ütésekkel, pofonokkal teszi, hanem szavakkal.
A cél, hogy a fiatal generáció, a rossz kapcsolatban élő nők felismerjék a bántalmazó emberi kapcsolatok nyilvánvaló és apró jeleit is, mivel a lelki bántalmazás ugyanúgy rombol, megsemmisít és leigáz, mint a fizikai!
A bántalmazó célja, hogy leépítse az áldozat önbizalmát, elhitesse vele, hogy értéktelen és úgysem állná meg a helyét egyedül sehol.
Ma Magyarországon minden második házasság válással végződik és a maradék 50%-nak is a fele boldogtalan, ellaposodott, kiégett párkapcsolat.