Egyéb

Anyáim története - BIDF 2021

Online nézhető ONLINE
2021. március 06. (szombat) 14:45 - 17:30

Premiervetítés és stúdióbeszélgetés időpontja: 2021.03.06. 14:45 | A film a premier időpontjától számítva a fesztivál végéig (2021.03.10-éig) megtekinthető a www.bidf.hu weboldalon.


Virág parlamenti képviselőként belefáradt a számára kilátástalannak tűnő ellenzéki létbe, és otthagyta a politikai pályát. Zenész barátnőjével, Nórával úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, annak ellenére, hogy Magyarországon kifejezetten nehéz az azonos nemű pároknak családot alapítani. Két év bizonytalan várakozás után hírt kapnak egy örökbe fogadható roma származású kislányról. A két és fél éves kislány nevelőszülőknél él, és kortársaihoz képest jelentősen lemaradással küzd. Nóra és Virág habozás nélkül igent mondanak rá.
Míg Virág ösztönösen ráérez az anyaszerepre, Nóra nehezen találja a helyét a családban. Félelme, hogy a kislánynak nincs szüksége két anyára, alapjaiban kérdőjelezi meg, amit addig önmagáról gondolt. A szülővé válás nehézségei mellett a magyar kormány melegekkel szembeni kirekesztő családpolitikájával is meg kell küzdeniük, amely egyre növekvő mértékben befolyásolja életük és jövőbeli terveik alakulását.


(a film adatlapja)