Egyéb

Aranykapu Közösségi Karácsony

Helyszín:


1098 Budapest, IX. kerület Dési Huber utca 22

Családias környezetben, ünnepi hangulatú faházakban mézeskaláccsal, forralt borral, kézműves termékekkel, valamint a színpadon változatos előadásokkal várja az Aranykapu Közösségi Karácsony az érdeklődőket 2017. december 13-17. között a ferencvárosi József Attila-lakótelepen. A rendezvény az itt élő civilek, valamint az itt működő egyesületek szervezésében a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával jön létre, valódi közösségi élményt nyújtva minden idelátogatónak.


A faházakban elsősorban helyi kézművesek és vállalkozók mutatkoznak be termékeikkel, de bepillantást nyerhetünk a civil szervezetek munkájába is, ízelítőt kapva programjaikból, tevékenységeikből, sőt, alkalomhoz illő saját készítésű alkotásaikból is. Önkéntes segítők "cipősdoboz" gyűjtő akcióval kívánják a rászoruló családokat támogatni, ünnepnapjaikat adománycsomagokkal boldogabbá tenni. A lakótelep karácsonyfáját is együtt díszítjük, közös alkotásra invitálva mindenkit, aki erre jár. 


A fűtött mini rendezvénysátorban különféle kézműves foglalkozások, mesés bábelőadás, papírszínház és táncház is várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.


A színpadon helyi és meghívott előadó művészek, óvodás és iskolás csoportok előadásai lesznek megtekinthetőek, valamint kuriózumként a most debütáló Anyahajó közösségi kórus nyilvános próbájába is becsatlakozhat az éneklésre vágyó idelátogató.


A jelmezes Mikulásfutás, valamint az ünnepi élmény-körtánc közös mozgásra, látványos tömegmegmozdulásra csábítja a résztvevők apraja-nagyját, korosztályra való tekintet nélkül.


A lelkes önkéntes szervezők tarsolyában még sok meglepetés program lapul, így érdemes ellátogatni az esemény Facebook oldalára, ahol nyomon követhetőek a legfrissebb információk: 
https://www.facebook.com/aranykapukozossegikaracsony/


Nyitvatartás: szerda-péntek: 15.00-20.00
szombat-vasárnap: 10.00-20.00


 


 


 


 


 

Linkek: