Egyéb

Art is Business Konferencia

Online nézhető ONLINE
2021. május 14. (péntek) 09:00 - 2021. május 15. (szombat) 13:00

Hogyan történik a forprofit és a művészeti világ találkozása? Mitől éri meg együttműködni? Brand, nyereség vagy művészet? Beszélhetünk-e 2020/21-ben egyáltalán kulturális szponzorációról?
2021. május 14-én és 15-én megannyi kérdésre választ kaphat, ha eljön az ország első Art is Business Konferenciájára, amely a vállalati és a kulturális szféra teljeskörű együttműködéséről ad körképet, méghozzá nemzetközi kitekintéssel.

Az Art is Business Konferencia arra törekszik, hogy a lehető legszélesebb körben példákat mutasson arra, hogyan és milyen lehetőségek mentén érdemes a két területnek együttműködni és kiegészíteni egymást.


Az esemény megszervezésének kezdetekor még éppen a „régi rend" szerint igyekeztek gondolkodni. Olyan bevált sémák mentén kívántak haladni, amelyek a világ különböző területein már működnek, de Magyarországon több oknál fogva nem tudtak szárba szökkenni vagy épp kiteljesedni. A program tervezése során nem várt válság ütötte fel a fejét, amely az egész világot sújtotta, ebben a művészeti és kulturális szektort az egyik leginkább. Ezért szinte elölről kellett kezdeni a tervezést és arra kellett összpontosítani, hogy az „új világrendhez" alkalmazkodva tudjanak a konferenciánk témájához nyúlni.
A program legfontosabb eleme a nemzetközi példák bemutatása. Elengedhetetlennek tartják, hogy előremutató és azonnal használható tudást adják át a jelenlévőknek. Hiszen a fejlődés és a siker kulcsa a friss információk szerzése és azok integrálhatósága a napi működésbe. A meghívott nemzetközi szakembereket, folyamatosan mutatják majd be a konferencia honlapján!
Fontosnak tartják, hogy a nemzetközi projektek mellett bemutassák és összehozzák Magyarország példaértékű alkotóit, vállalkozóit, márkáit és projektjeit, hogy tapasztalataik révén könnyebben eligazodhassunk ebben az ingoványos és sokszor fogódzkodók nélküli világban.