Egyéb

Asztro-matiné ‘Naprendszer’

Svábhegyi Csillagvizsgáló
2022. május 14. (szombat) 10:00
Ár: 3600 Ft

Helyszín:

Svábhegyi Csillagvizsgáló
1121 Budapest, XII. kerület, Konkoly-Thege Miklós út 15-17.

A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… 
A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzuk el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit.
Mi minden vár rátok ezen a délelőttön?
Plüssbolygós Naprendszer ismertetés az előadóteremben, melyet Naprendszer séta követ a kertben, mindeközben pedig rengeteg izgalmas dolgot fogtok hallani, és csinálni! Ha kissé borult az idő, az se szegje kedvetek, együtt eljátsszátok a nap-és holdfogyatkozást, illetve megismerhetitek az egyes bolygók tulajdonságait, mégpedig nem is akárhogyan….
Tudod mi az a blink-komparátor? Most ezt is meg fogod tudni, sőt ki is próbálhatod!
Derült időben megfigyelhetitek a Napot a csillagvizsgáló távcsőóriásával, borult idő esetén alaposan szemügyre veszitek a Budapest-kupolát, és megismerkedhettek a távcső kezelésével.
Vár egy izgalmas, játékos csillagászati bemutató, ahol minden kérdésedre választ kapsz! 
Borult idő garancia: Programjaik időjárástól függetlenek, borult időben, akár esőben is megtartják őket. Asztro-matiné programjukat úgy állították össze, hogy akár süt a nap, akár nem, mindenképpen jól fogtok szórakozni, és mindkét esetre más interaktív elemekkel készülnek Nektek! Ne szegje kedved a borult idő, a hangulat és jókedv garantáltan napsütéses lesz!