Egyéb

Bartók Anno - avagy egy új városrész születik

Szent Gellért tér
Budapest, Bartók Béla út
2021. október 09. (szombat) 15:00
Ingyenes

Helyszín:

Szent Gellért tér
1112 Budapest, Szent Gellért tér
Budapest, Bartók Béla út
1114 Budapest, XI. kerület

Ablak a Bartókra:
Az Ablak a Bartókra (Eleven Blokk, Bartók-negyed) már nem először veszi szemügyre és tölti meg élettel, művészettel a XI. kerület főutcáját és környékét. Az idei Budapesti Őszi Fesztivál keretén belül sokféle kilátás nyílik az útra és a negyedre: 100 éves házak történetei, kortárs installációk, készségfejlesztő játékok és városi séták várják a helyieket és az érdeklődőket. Ismerd meg Újbuda főútját feje tetejére állítva, prizmán keresztül, hátrafelé sétálva, művészetbe öltöztetve, tudományosan belezoomolva, vagy épp a kiterjesztett valóság felé tágítva.


A séta során megismerhetitek a viszonylag fiatal XI. kerület egykori fejlesztési irányait, sztorikat híres történelmi alakjairól és ha jól figyeltek, a házak rég elfeledett lakói is életre kelhetnek körülöttetek.
A XI. kerület kialakulása nem olyan régre tekint vissza, mint a pesti belvárosi kerületeké, mint Óbudáé, vagy mint az egyik hozzácsatolt városrészé, Albertfalváé. Korábban az I. kerület részeként szorosan kapcsolódott a kiegyezést követő egyesített Budapest fejlődéséhez.