Egyéb

Borarti: Alkoss Szabadon Workshop - Bonami x Design Hét

Egyszülős Központ
2019. október 10. (csütörtök) 15:45
Ingyenes

Helyszín:

Egyszülős Központ
1085 Budapest, Üllői út 30.

“Minden gyereknek szüksége van egy helyre, ahol önmaga lehet, ahová visszavonulhat a gondolataival, ahol azt csinálhat, amit akar. Erre a legjobb hely a gyerekszoba, mely lehetőség szerint illeszkedik a tulajdonosához. Ez a szoba olyan inspiráló közeg, ahol van hely játszani, akad egy titkos búvóhely, asztal, ahol alkothat és egy ágy az alvás, a kuckózás helyszíne.


Az a jó, ha a gyerekszoba egy folyton változó tér, hiszen a gyerekek gomba módon nőnek, és az igényeik, az életük is gyorsan változik. A babaszoba nyugodt, békés hangulatát felváltja az izgő-mozgó totyogósok csatatere, amikor minden talpalatnyi helyen játék van, mert percenként más dologgal akarnak játszani. Ebben a korszakban jó, ha a szoba színes, vidám, impulzív, hogy állandóan játékra ösztönözze őket. Később, amikor belépnek az ovis korba, előkerülnek a legók, építőjátékok, kirakók és mesekönyvek. A könyvespolc alapbútordarab minden gyerekszobában, telis-tele könyvekkel, hiszen a mesék világa meghatározó a gyerekek életében.”


A workshop alatt párnahuzatra arcot festenek a résztvevők (gyerekek és felnőttek egyaránt jelentkezhetnek), mely során mindenki maga választja meg, hogy melyik családtagot alkotja meg. A program célja, hogy az esti mesélés hangulatát teremtsük meg a gyerekszobában, ahol a szülők jelenléte ugyanúgy fontos, hogy a nap végén összebújva, intim közegben legyen együtt az egész család. De mivel ez a legtöbb helyen kivitelezhetetlen, ezért ezzel a a kreatív ötlettel alternatívát nyújtunk, amivel a család összes résztvevője megelevenedik egy párnán, így szimbolikusan magukhoz ölelhetnek mindenkit a gyerekek lefekvés előtt.


A workshop az ‘Alkoss szabadon - Kreatív ötlettár gyerekeknek’ című könyvre épül!


A workshopot tartja: Kollár Borbála (Borarti)


A részvétel ingyenes, de regisztációhoz kötött!
A workshopra 15 fő jelentkezését várják!
Jelentkezés: október 5-ig!

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás