Könyv

Borbély Szilárd: Halotti Pompa

Városmajori Szabadtéri Színpad (Kisszínpad)
2022. június 12. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Városmajori Szabadtéri Színpad (Kisszínpad)
1122 Budapest, XII. kerület, Városmajor hrsz: 6835/17

Közreműködik: Babarczy Eszter, Borsik Miklós, Győrffy Ákos, Halász Rita, Jánossy Lajos, Schein Gábor, Sirokai Mátyás, Tompa Andrea és Závada Péter


Borbély Szilárd életműsorozatában 2022-ben két verseskötet jelent meg a Jelenkor Kiadó gondozásában: a posztumusz Bukolikatájban és az először 2004-ben publikált Halotti Pompa. A két kötet verseiből most kortárs írók és költők olvasnak fel, a versek között Borsik Miklós és Sirokai Mátyás zenél.
„Mikor az Éj Fénnyé válik,
És mögötte valami
Allegória világlik:
Nincsenek már szavai.”
Borbély Szilárd 2004-ben megjelent, majd 2006-ban új ciklussal kiegészült verseskötete, a Halotti Pompa monumentális gyászbeszéd és rendkívüli lírai teljesítmény, az elmúlt évtizedek magyar költészetének legkiemelkedőbb művei közé tartozik.
A Bukolikatájban, Idÿllek Borbély Szilárd posztumusz verseskötete. A szerző 2013-ban állította össze a 2009 után keletkezett verseiből, melyek az antik mítoszok alakjaival népesítik be a Nincstelenek című regényben megteremtett világot. Emberi és isteni szenvedéstörténetek íródnak egymásra ezekben a megrendítő és provokatív idillekben. A Bukolikatájban egy jelentős költői életmű súlyos záróköve.

A Jelenkor Kiadóval közös program.