Egyéb

Családi délelőtt - Ruhából kép a falra

Ludwig Múzeum
2019. november 02. (szombat) 10:30 - 12:30

Helyszín:

Ludwig Múzeum
1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Ez alkalommal a Családi Délelőtt a Mintázat és Dekoráció című kiállításhoz kapcsolódik.


Azok az anyagok, amikből a ruháinkat varrják nagyon izgalmas mintázatokat tartalmaznak. Sokszor fel sem tűnik, hogy ezek az különleges minták honnan származnak, nem kutatjuk az eredetüket.


Pedig lehet, hogy a tervezője napokig ült a tervezőasztalánál és a piacon megvásárolt csiperkegombát szeletekre felvagdosta, majd nézegette, lerajzolta a formáját, egyszerűsített rajta, különböző színekkel megfestette. Így végül létrehozott egy nyomott anyag mintát. Ez a folyamat, ahogy megalkotta, egy olyan alkotó folyamat, mint amikor egy festő megfest egy képsorozatot, csak más lesz az eredménye.


Most ezeket a valakik által már megtervezett anyagokat fogjátok felhasználni arra, hogy saját textilképet készítsetek. Most nem ceruzát vagy festéket használtok gondolataitok, saját üzeneteitek megfogalmazására, hanem a korábban iparművészek által megtervezett anyagokat.


A szervezők kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!


A részvételi szándékot kérik, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!


A foglalkozáson maximum 18 gyermeket tudnak fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.


Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel az 1. emeleti Mintázat és Dekoráció című kiállítást.


A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, 10:30-ig bezárólag érkezzenek meg az érdeklődők.


A Családi Délelőtt időpontja:
2019. október 12., 19., november 02., 09.,
szombat, 10.30–12.30


Az Integrált Családi Délelőtt időpontja:
2019. október 19.
szombat, 10.30–12.30.
Az Integrált Családi Délelőtt a megértési nehézséggel élő gyermekkel érkező családok számára ingyenes.

A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje