Egyéb

Családi délelőtt - Origami pop ruhák

Ludwig Múzeum
2019. január 12. (szombat) 10:30 - 12:30
Ár: 600 Ft

Helyszín:

Ludwig Múzeum
1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Januárban a Családi Délelőttök a Westkunst – Ostkunst című gyűjteményi kiállítás kapcsolódnak.


Az öltözködés mindenki életének fontos, mindennapos része, ha szereti, ha nem. A művészeti alkotásokban is nagyon gyakran jelen van maga a divat, az ahhoz kapcsolódó ruhák, de a klasszikus művészetben is mindig találunk példát, okot a drapériákkal való játékra.


A mostani foglalkozás alkalmával a Ludwig Múzeum gyűjteményéből Jovánovics György Függönyreliefjén, a pop art alkotásokon, valamint klasszikus műveken keresztül beszélgethettek a divatról, öltözködésről, drapériákról és ahhoz kapcsolódóan alkothattok is.


Lehet majd rigami technikával ruhákat hajtogatni. Megismerhetitek a negatív és a pozitív hajtások világát, fejleszthetitek koncentrációs képességeteket és felfedezhetitek, hogy milyen közel is áll vizuálisan egy kortárs gipsz relief és egy hajtogatással megmunkált papírlap.


A szervezők kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!


A részvételi szándékot kérjük, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!


A foglalkozáson maximum 20 gyermeket tudnak fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.


Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 3. emeleti Westkunst-Oustkunst. válogatás a gyűjteményből című kiállítást.


A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, 10:30-ig bezárólag érkezzenek meg az érdeklődők.