Egyéb

Családi délelőtt - Stencil kép

Ludwig Múzeum
2019. február 16. (szombat) 10:30 - 12:30
Ár: 600 Ft

Helyszín:


1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Februárban a Családi Délelőttök a LUDWIG 30 – Mindig kortárs című kiállításhoz kapcsolódnak. Rendhagyó módon a kiállítás kéthetente változik, ezért a Családi délelőtt programja is csak két hétig azonos, utána a következő rövid kiállításhoz kapcsolódik.


Graffiti, blackbook, stencil, spray, henger, mozaik… Csak szavak, mesefigurák, üzenetek, figurális mesteri festmények, mozaikból kirakott pixelfigurák, fonalból kötött utcai bútorzat huzatok, szemétből készített reliefek. Mind-mind az utcán látható alkotások.


A mostani foglalkozások alkalmával a Ludwig Múzeum gyűjteményéből válogatott graffiti művekkel ismerkedhettek a kiállítótérben, fotók segítségével pedig széles tárházát tekinthetitek végig az utcán látható képeknek. Megtudhatjátok milyen eszközökkel, milyen technikákkal, milyen (sokszor egészen furcsa) helyekre születnek ezek a művek.


Alkotásként pedig színes stencil képeket készíthettek a megszokottnál egy kicsit nyersebb hordozóra, saját készítésű sablonnal.


A szervezők kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!


A részvételi szándékot kérjük, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!


A foglalkozáson maximum 20 gyermeket tudnak fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.


Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel az 1. emeleti Ludwig 30 című kiállítást.


A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, 10:30-ig bezárólag érkezzenek meg az érdeklődők.


A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.


A Családi Délelőtt időpontjai:
2019. február 09., 16., szombat, 10.30–12.30.
Február 9-én a foglalkozás alkotás része a Integrált Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik.
Az Integrált Családi Délelőtt a megértési nehézséggel élő gyermekkel érkező családok számára ingyenes.