Egyéb

Családi nap a Capa Központban

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
2018. november 24. (szombat) 11:00 - 16:00
Ingyenes

Helyszín:

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
1065 Budapest, VI. kerület Nagymező utca 8.

2018. november 24-én, szombaton, a THIRTYTHREE és a Május 1. Ruhagyár – Fortepan: Ez a divat! kiállításokhoz kapcsolódva családi napot tartanak a Capa Központban.


A foglalkozásokon való részvétel ingyenes!


THIRTYTHREE
A THIRTYTHREE kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfus hallgatóinak munkáiból válogat az elmúlt harminchárom évből. Családi napunkon felfedezzük a kiállítás fotóit, amelyekről aztán megalkothatod a saját elképzelésedet! A friss, kortárs alkotások négy fogalompár mentén rendeződnek el, ezek segítségével csoportosítjuk majd azokat. Hogyan kúszik be a természet a városba? Milyen képeket látunk álom és valóság határán? Vajon mit élnénk át, ha létezne időutazás?
Az alkotó foglalkozok mellett egy különleges feladatlappal járhatjátok végig a kiállítások egyedi látásmódú képeit.
Időpont: 2018. november 24., szombat, 11.00–16.00
A foglalkozást tartja: Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, művészetközvetítő szakember és Molnár Krisztina etnográfus, múzeumpedagógus


Május 1. Ruhagyár – Fortepan: Ez a divat!
Ez is divat! – origami workshop
Mi a közös a ruhagyártásban és az origamikészítésben? Mindkettő meghatározott sorrendben követ egy mintát. Ha az ember ránéz egy ruhára, első pillantásra nem a kuszának tűnő vonalak sokasága – vagyis a szabásminta – jut eszébe, pedig ennek segítségével szerkesztik, ez alapján varrják meg őket. A kész origami alkotásokat szemlélve sem az összetett és meghatározott sorrendben végrehajtott hajtások sorozatára gondolunk, ez mégis szükséges a forma létrehozásához. Mind az origami hajtásmintái, mind a ruhák szabásmintái ugyanazokat a vonaljelzéseket használják, de mást és mást jelentenek, ezért mást is hozunk létre útmutatásukkal.
De mi történik akkor, ha a két mintarendszert gondolatban összekapcsoljuk? A papírra vetett szabásmintákat nem a viseletünk, a divat létrehozásának egy meghatározó lépéseként használjuk, hanem a papírhajtáshoz szükséges eszközként.
Időpont: 2018. november 24., szombat, 14.00–18.00
A foglalkozást tartja: Szakács Emese Bíborka