Egyéb

Csopa Kémcső Klub

Csodák Palotája - CSOPA
2020. február 27. (csütörtök) 17:00

Helyszín:

Csodák Palotája - CSOPA
1039 Budapest, Mátyás király út 24.

A Csodák Palotája a 2019/20-as tanévben is folytatja nagysikerű nyitott labor programját, melynek keretében a gyerekek önállóan (szakkörként) vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkednek a tudományok egy-egy területével. Hétfőnként és csütörtökönként a természettudományok iránt érdeklődő 8 és 14 év közötti tanulókat valamint kísérőiket várják a Csopába. 17:00-tól 18:00-ig, hatvan percben újabb és újabb tudást csepegtetnek a résztvevők kémcsöveibe. A bázis a Richter Gedeon labor, ahol a kémia világával ismerkedhettek meg. A Csopa attrakcióinak segítségével kalandozhattok a fizika, a biológia és az orvostudomány területén. A laborfoglalkozások nem épülnek egymásra, külön-külön is látogathatók.


2020. február 3., hétfő és 2020. február 6., csütörtök - Természetes érzékelők
Hétköznapi anyagok kémiája a tudomány szolgálatában – interaktív laborfoglalkozás.
Egyre többet hallani a különböző szenzorokról. A foglalkozás során élelmiszerüzletekben beszerezhető alapanyagokból készítünk természetes érzékelőket. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehet egyszerűen eldönteni, mesterséges vagy természetes ételfestékkel színezték-e a kedvenc italodat, megnőtt-e a CO2 koncentrációja a borospincében, ugorj be a Csodák Palotája laborjába.


2020. február 10., hétfő és 2020. február 13., csütörtök - Tudomány a színpadon
Tudományos háttérfoglalkozás a Csodák Palotája Öveges előadótermében, betekintés a kulisszák mögé.


2020. február 17., hétfő és 2020. február 20., csütörtök - Mit rejt a tejes doboz?
Tejes kísérletek a Richter Gedeon laborban.
A tej mindennapjaink szerves része. Ismerjük igazából? Kilencven perc tejes kísérletekkel, melyek során megismerhetitek a fehér folyadék rejtett tulajdonságait. Tej-kémia a junior kutatóknak. A foglalkozás után garantáltan más szemmel nézed majd a reggeli kakaódat!


2020. február 24., hétfő és 2020. február 27., csütörtök - Törd a fejed!
Logikai feladványok és játékok órája a Richter Gedeon laborban.


A foglalkozáson a napi- és a kedvezményes délutáni belépőjeggyel, valamint a havibérlettel lehet részt venni. Mivel a maximális létszám 20 fő, ezért érdemes előzetesen regisztrálni a tok@csopa.hu e-mail címen (egyszerre több foglalkozásra is lehet regisztrálni). Szabad helyek függvényében a helyszínen is lehet a programhoz csatlakozni, részletekről érdeklődjetek a pénztárban.


Gyülekező 16:50-kor a Csodák Palotája bejáratánál, a gyerekeket ugyanitt adják át a szülőknek 18:05-kor.