Egyéb

Dante XXI. – Tárlatvezetés és nyitott műhely

Gabor Miklos Szoke Studio
2018. október 12. (péntek) 18:30

Helyszín:


1000 Budapest, VM Csepel Művek

Szőke Gábor Miklósnak, hazánk egyik legsikeresebb kortárs művészének a Csepel Művekben található stúdiója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál új helyszíne. Szőkét legtöbben monumentális, ipari léptékű, köztéri állatszobrairól ismerik, de a szobrok mellett, a művész festményeket is készít, valamint díjnyertes bútorokat és belső tereket tervez, melyeket magánmitológiája, a Dante Birodalom határoz meg.


A képzeletbeli birodalom központi alakja Dante, aki az alkotó néhai dobermannjáról kapta a nevét. A háromnapos esemény Dante alakján keresztül vezeti be a látogatót a 21. kerületben található Csepel Művek romos gyárépületei közé, amelyekből a Gabor M Szoke Studio mint egy 21. századi, kortárs művészeti alkotóműhely, teljes birodalmi pompájában emelkedik ki.


Szőke Gábor Miklós stúdiójában olykor több százan is megfordulnak egy-egy monumentális munka kivitelezése során, a Dante XXI. programsorozat ideje alatt ezek a terek mind látogathatók lesznek, így beleshetünk a művész szobrainak műhelymunkáiba is.


A programra előzetes helyfoglalást követően, amit ezen a linken lehet megtenni, különjáratú Dante XXI. busszal is el lehet jutni, melyre Csepel felé a Városház Parkban, a belváros felé a Gabor M Szoke Studiónál lehet felszállni.