Egyéb

Deák Kristóf x STARTart

Online nézhető ONLINE
2021. február 24. (szerda) 17:00

Online beszélgetés a Deák17 Galéria Facebook-oldalán. 


Vendég: Deák Kristóf filmrendező
Moderátor: Kovács Andrea művészeti menedzser


Deák Kristóf Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, vágó, forgatókönyvíró és filmproducer. A Mindenki című film rendezője, amely 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat.
Általános iskolai rajztanára fedezte föl érzékét a filmezéshez és hívta el videószakkörre.. Az Apáczai Csere János Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnök szakán tanult. Kezdetben a hangmérnök szakma érdekelte, de az egyetem évei alatt visszatért a filmezés iránti régi vágya. 2006-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártásszervező szakán. 2009-ben Angliába költözött és a londoni Westminster Egyetemen elvégezte a rendezői mesterszakot, majd két évig segédtanárként dolgozott.


2014 óta szabadúszó vágóként és rendező-forgatókönyvíróként dolgozik. Többek között ő rendezte a Hacktion sorozat első két évadjának epizódjait, az Oscar-díj nyertes Mindenki, és a többszörös díjnyertes A legjobb játék c. kisjátékfilmeket, és a Foglyok c. egész estés tévéfilmet. 2020 őszén kezdte első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását, amely egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva.