Egyéb

Élet, öröm, zene - Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Uránia Nemzeti Filmszínház
2019. november 09. (szombat) 15:30
Ár: 1600 Ft

Helyszín:

Uránia Nemzeti Filmszínház
1088 Budapest, VIII. kerület Rákóczi út 21.

A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről, csodáiról, zeneiségéről szóló szimfonikus dokumentumfilmjében Sólyom András a kulisszák mögé kalauzolja a nézőt.

Oda, ahol a zenészek, az irodisták, a “főnök” emberként is megjelenik. Az ismert és elismert operatőr, rendező – aki egyben a film társproducere is zenekarral karöltve – Élő Nóra, a zenekar mecénása felkérésére és ötlete nyomán kezdett el forgatni a próbákon, koncerteken 2018 áprilisában, a zenekar 25 éves születésja apropóján. Rengeteg felvétel készült, András pedig a zenekar „foglya” lett. Több mint egy éven át velük élt, lélegzett, utazott, ugyanazt a próbajelenetet vagy akár koncertjelenetet több kameraállásból, több nekifutással is rögzítette, célzottan, tervezetten beszélgetett zenészekkel, szervezőkkel, és a végén, hosszú, fáradalmas munkával összeállított a sok nyersanyagból egy pörgős, lendületes, izgalmas filmet. A zenészek büszkék arra, hogy ilyen csodálatos formában léphetnek a közönség elé! Bíznak benne, hogy aki megnézi a filmet, az még jobban megérzi, megérti majd a BDZ jelenséget, a BDZ-örömzenélés titkát.


Sólyom Andrással, í zenészekkel, Hollerung Gáborral és a BDZ-mecénás Élő Nórával is találkozhat a közönség a filmpremieren. A vetítést követő, az alkotókkal és néhány érintettel folytatott beszélgetés a moziterem színpadán Juhász Anna vezeti.


 

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás