Egyéb

#Énésakönyvem / Fekete István / Várkert Irodalom

Online nézhető ONLINE
2021. május 18. (kedd) 19:00

Május 18-án folytatódik az #Énésakönyvem sorozat, a szerző Fekete István, a XX. századi magyar irodalom egyik legolvasottabb, de talán nem teljesen, nem eléggé ismert írója. Fekete István 70 évet élt. Ő Jókai Mór mellett minden idők legolvasottabb magyar írója. Legalább 9.000.0000 példányban adták ki műveit magyarul, emellett tíz nyelven, 12 országban, 45 kiadásban jelentek meg könyvei. Neki köszönhetjük a Bogáncs, a Tüskevár és a Vuk történeteket. Május 18-án az ő munkássága és személye kerül az #énésakönyvem fókuszába, központban beszélünk a Tüskevár című kötetéről.

2021. márciusa óta folytatódik az #Énésakönyvem a Várkert Irodalom sorozatban, amely során Ugron Zsolna és Juhász Anna egy-egy számukra fontos könyvet és szerzőt központba téve, havi "témát" hoznak. A hónap során ezt a könyvet együtt olvashatjuk és készülhetünk rá (kapcsolódó posztokkal), majd a hónap végén egy élő bejelentkezés során beszélhetjük meg az olvasottakat - ehhez pedig bárki csatlakozhat. Ezúttal egyszerre van központan a Tüskevár, és persze a Vuk - valamint maga a szerző, akit jobban szeretnének a közönséggel megismertetni.

Milyen fontos állomásai vannak Fekete István életművének? Milyen élmények hatásáa kezdett ifjúsági köteteket írni, amik kötelező olvasmányaink részei és ami által a szerző gyermekkorunktól velünk van? Ezekra a kérdésekre kaphattok választ az onlie irodalmi esten.