Egyéb

Fantázia és valóság: csillagközi űrutazás

Online nézhető ONLINE
2021. április 25. (vasárnap) 19:00
Ár: 1490-6000 Ft

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada.
Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe!


6. rész: Fantázia és valóság: csillagközi űrutazás 


Akik a nézőket kalauzolják: Könyves-Tóth Réka és Vinkó József
“Csubi, kapcsolj fénysebességre!” – hangzik el a jól ismert mondat a Star Wars című filmben. De vajon mindez a megtörténhetne akár a valóságban is? Ha igen, hogyan? Ha pedig nem, mi akadályozza meg?


Előadásukban ellátogatnak a tudományos fantasztikum világába, és megismerkednek a csillagközi űrutazást lehetővé tevő fiktív dimenziókkal, hiper-hajtóművekkel és alternatív fizikai törvényekkel. Legyen szó a Star Trek, a Star Wars, az Alapítvány vagy a Dűne világáról, a bolygók és a csillagok közötti utazás a mindennapok megszokott elemeként jelenik meg: a szereplők játszi könnyedséggel ülnek be saját űrhajójukba, és utaznak át pillanatok alatt egy galaxis egyik végéből a másikba.


Nade mi a helyzet a valóságban? Mi történne egy űrhajóval és utasaival, ha megközelítenék a fénysebességet? Egyáltalán milyen eszközzel vagy módszerrel lehetne ezt megvalósítani? Aki kíváncsi, tartson velünk ezen a virtuális sétán, és pillantsunk be együtt a csillagközi űrutazás lehetőségeibe és korlátaiba!


Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.