Egyéb

Fehér farkas és más kisfilmek

Petőfi Irodalmi Múzeum (Lotz terem)
2019. június 16. (vasárnap) 19:30

Helyszín:

Petőfi Irodalmi Múzeum (Lotz terem)
1053 Budapest, V. kerület Károlyi Mihály utca 16.

Tóth Krisztina írásai filmen


Szilágyi Fanni: Fehér farkas Niki egyetlen barátja a közeli állatkert magányos lakója, a fehér farkas. A fiatal cigánylány egyetlen célja, hogy a veszélyes állat ketrecébe férkőzhessen, azonban szembesülnie kell az állatkert íratlan, ámde rendkívül szigorú szabályaival, melyeket elsősorban az állatkert férfi dolgozói diktálnak.


Pápai Pici: Hátsó lépcső Bebi a Sorbonne-ra kapott ösztöndíjat, szállása egy párizsi ház kopár és mocskos manzárdja. A szomszédban egy szexmániás ösztönlény lakik, aki senkire és semmire nincs tekintettel. Bebit a barátja magnóüzenetei segítik át a magányon, majd magával ragadja ez az idegen, másik világ.


Baranyi Gábor Benő: Hol a nyuszi?


Moldovai Katalin: Ahogy eddig A remény ad értelmet életünknek. A film összes szereplője egy reményt adó kegyes hazugság részese lesz, amikor Margit megbetegszik. Ez a hirtelen jött esemény változást hoz anya és lánya életében, és egy új kezdetet is a kapcsolatukban.


Idegenek: A METU 2018-ban végzett Kreatív producer szakos hallgatói Tóth Krisztina Párducpompa című novelláskötete alapján készítettek szkeccsfilmet Idegenek néven. A diplomafilmben a történetek finoman úsznak át egyikből a másikba, úgy a stílusuk és világuk is változik, mégis ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz.