Egyéb

FREUD CAFÉ: „Jól szeretni, jól működni, jót várni”

Magvető Café
2019. április 25. (csütörtök) 19:00
Ár: 1500 Ft

Helyszín:


1074 Budapest, Dohány utca 13

FREUD CAFÉ: „Jól szeretni, jól működni, jót várni” - érzelmeink szabályozása és a pszichés immunitás.
A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület által szervezett előadássorozat következő témája az érzelemszabályozás lesz, az előadó Adrigán Erzsébet pszichoanalitikus, kiképző pszichoanalitikus.
Érzelmeink határozzák meg gondolatainkat, fantáziáinkat, elképzeléseinket önmagunkról és a környezetünkben élőkről. Hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen elvárásaink lesznek a jövőbeli lehetőségeinket illetően. Mindennapi tapasztalataink elengedhetetlen kísérői, személyiségünk működésére folyamatosan hatást gyakorolnak, akkor is, ha nem vagyunk tudatában jelenlétüknek. Változatos módon félretett, ”eltüntetett” érzések az általunk megtapasztalt világot és önmagunkat is elszegényesítik, torzíthatják, valamint meggátolják kapcsolatainkban az intimitást. Amennyiben képesek vagyunk arra, hogy érzelmeinket elfogadjuk és megéljük, akkor bővül önismeretünk és tudatosságunk, ez pedig fokozza biztonságérzetünket.
Mindenki arra vágyik, hogy napjait kellemes, jó érzések uralják, ugyanakkor a csalódások, frusztrációk, veszteségek kikerülhetetlenek. Ezek fájdalmat, szomorúságot, leértékeltség érzést, haragot, szégyent ébresztenek bennünk. Vannak akiket jobban, és vannak akiket kevésbé terhelnek meg az ilyen helyzetek. Azok a személyek, akik az érzelmeiket képesek átélni és megfelelően szabályozni,a negatív hatások ellenére könnyebben megküzdenek a kudarcokkal, a veszteségekkel. Képesek megfelelően alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, feltételekhez. Róluk mondhatjuk azt, hogy jó a pszichés immunitásuk. Ez egy veleszületett adottság lenne vagy nem? Ha szerzett, akkor vajon milyen feltételek mellett alakul ki és mikor? Mi kell ahhoz, hogy az érzelmeinket, jót és rosszat egyaránt képesek legyünk átélni, kifejezni, hogy ne kelljen „eltüntetni” őket, hogy az életünket és önmagunkat a lehető legteljesebben élhessük meg?


A többszörös érdeklődés és a férőhelyek korlátozottsága miatt az előadásra jegyek elővételben vásárolhatók a Magvető Café honlapján. A jeggyel érkezők helye az előadáson biztosított, kérjük az előadás megkezdése előtt 10 perccel foglalják el helyeiket.