Egyéb

Galaxisok és galaxishalmazok: a zöldborsó galaxisok és a medúza galaxisok titkai

Online nézhető ONLINE
2021. március 07. (vasárnap) 20:00
Ár: 1490-6000 Ft

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása.


9. rész: Izgalmas kalandozás a rejtélyes galaxisok világában.


Előadó: Szabó Róbert


Hol laknak a csillagok? Csillagvárosokban! Milyen ott a közlekedés és a KRESZ? Milyen tervek szerint végzik a városatyák a városfejlesztést? Beszélhetünk-e urbanizációról és települések bekebelezéséről? A galaxis-evolúció új és rendkívül perspektívikus terület a csillagászat tudományában.


A galaxisok keletkezéséről, fejlődéséről, kölcsönhatásairól és típusainak ugrásszerűen bővülő számáról új felfedezések sokaságát nyújtják az óriástávcsöves megfigyelések. Nyomába eredünk hát a medúza-galaxisok megtépett halójának, a zöldborsó galaxisok zöld színének, és elkalandozunk az egymást árapályerőkkel szétszaggató kölcsönható galaxisok csodálatos világába. Kiderül, hogy milyen fenevad lakik a galaxisok középpontjában, és mi történik a gyanútlanul arra kószáló csillagokkal? Sorozatunk hatalmas űrugrásában a külső Világegyetem óriási galaxishalmazai között repülünk el virtuális űrhajónkkal.


Tarts velük egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzatok az Univerzum csodái között! 


Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.