Egyéb

Gergely Theater: A császár új ruhája (akadálymentesített előadás)

Online nézhető ONLINE
2021. január 23. (szombat) 10:00 - 2021. január 24. (vasárnap) 22:00

Fogyatékkal élők számára készített előadás. (Siketek, nagyothallók és gyengénlátók számára).


A mai világunk gyakran mutat hamis képet, amelyben az ember könnyen elhiheti, hogy a külsőségek fontosak. A „Császár új ruhája”, egy hiú Császár, Császárkisasszony, egy hatalomra vágyó Miniszter és egy tiszta szívű és eszű magyar fiú történetét mutatja be. A Császárkisasszony, Rozalinda kérője: Bonifác. Erős karakter ábrázolással mutatjuk be, tesszük egyértelművé, hogy mi a helyes és mi a hamis viselkedés közti különbség.


A Császár nem szívesen viseli a hivatalával járó nehézségeket. Legszívesebben elmenekül feladatai elől. Folyton újabbnál újabb ruha kollekciókat tervez. Feladata azonban, hogy férjhez adja egyetlen lányát Rozalindát, akinek eddig egyetlen kérő sem felelt meg. Összekuszálja a szálakat a hatalomra vágyó Miniszter, a Császár fő tanácsadója, aki maga szeretne a császári trónra lépni. Ám Bonifác megleckézteti a Császárt, Rozalindát és a Minisztert is. A mese során Bonifác felnyitja szemünket, hogy mi a különbség az igaz és a talmi között és az is kiderül, hogy: NEM A RUHA TESZI AZ EMBERT!


Szereplők: A Császár (Boros Ádám), Miniszter (Pelsőczy László), Rosalinda (Némedi- Varga Tímea), Bonifác (Lénárt László), Mesélő (Gergely Róbert), Asszisztens (Házi Anita), Jelmez (Kiszely Melinda) Díszlet (Simon designe), Fény-Hang (Katona Ágnes), Zene (Judt István), Producer (Gergely Róbert)