Egyéb

Globalista Konyha - Josh Katz

Helyszín:


1072 Budapest, Klauzál tér 11.

A FÉNY ÜNNEPEI


A Globalista Konyha vendége: Josh Katz , Berber and Q-Grill House, Shawarmabarldn, LONDON


2013 novemberében Josh volt az első vendégszakács a Globalista Konyha történetében. Azóta olyan sok történt vele, hogy folyamatosan kerestük az alkalmat, hogy mikor hívhatjuk meg őt újra. 


Mindig terveztük, de decemberben még sosem sikerült Globalista Konyha vacsorát szerveznünk, szerencsére most valahogy megtört a jég és a következő vacsora majdnem december közepén lesz Hanuka első két napján. Ennél jobb alkalom nem is kellett és szerencsére Josh is el tud jönni. Josh egy mini étterembirodalom tulajdonosa, boldog férj, egy másfél éves kislány büszke apukája, a Közel-Kelet és Észak-Afrika szerelmese. Nézzétek meg a menüt! Kell ennél több? Igen, méghozzá az, hogy fantasztikusan főz!


Amikor Josh 15 éve hazatért Londonba, az egyetemet kiheverő ausztráliai körútjáról, úgy döntött, hogy enged a szenvedélyének, és beiratkozott a híres Cordon Bleu Cooking Schoolba. Tudását a klasszikus francia konyhát vívő, Michelin csillagos Galvin étteremben alapozta meg, majd jó érzékkel vette észre, hogy egy fiatal izraeli politológusból lett profi szakács Yotam Ottolenghi valami teljesen újat hozott a londoni kulináris palettára. Ottolenghinél eltöltött évek után, már mint főszakács vette át London egyik leghíresebb koncert helyszínének, a Roundhouse-nak mostohagyerekként kezelt éttermét, amelyet Made in Camden néven nyitott újra. Az étterem meghozta Joshnak a sikert: a  Times szigorú ételkritikusa, AA Gill szinte maximálisra értékelte a konyhát, és a Michelin Guide-tól is Bib Gourmand minősítést kapott- mindezt 1 éven belül! Itt találta meg az új feladat, a Zest étterem kitalálása,  megtervezése, beindítása. Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy 2015-ben megnyissa saját éttermét, a Berber and Q-t, amit egy testvérétterem követett a Shawarmabar Ldn., majd a ShukShuk és a napokban nyílt meg a Berber and Q a nyüzsgő Spitalfield Market-on.


Josh Katz , Berber and Q-Grill House, Shawarmabarldn, LONDON


MENÜ


Labneh, pisztácia dukkah, kapor olaj


Labneh, pistachio dukkah, dill oil


Égetett padlizsán, tahini, dió


Blackened aubergine, tahini, walnut


Marinált paprika, szardella, harissa


Marinated peppers, anchovy, harissa


Sült cékla, tejföl, oregano 


Burnt beetroot, sour cream, oregano


Kenyér, szószok


Bread, crudités


Oremus Mandolás Furmint 2016 / Oremus Mandolás Furmint Magnum 2012


---------------------------------------------------------


Marha lapocka, borbolya, kardamonos rízs, égetett joghurt


Braised beef shoulder, barberries, cardamom rice & burnt butter yoghurt


Egészben sült karfiol shawarma


Whole roasted cauliflower shawarama


Jeruzsálemi saláta


Jerusalem chopped salad


Oremus Mandolás Furmint 2007


----------------------------------------------------------


Narancsvirág sajttorta, tahini morzsa, szilva kompót


Orange blossom cheesecake, tahini crumb, poached plum


A vacsora ára 17900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és borokat.