Koncert

Happy End - A Blue Canarro Group koncertje

Óbudai Társaskör
2022. július 29. (péntek) 20:00
Ár: 4000 Ft

Helyszín:

Óbudai Társaskör
1036 Budapest, III. kerület, Kiskorona utca 7.

A Blue Canarro Group egy igencsak egyedülálló felállás. Nem túl „dzsesszes”, de nem is hétköznapi, ellenben fülbemászó dallamokkal és egy egészen szokatlan, 9 fős felállással érkezik. A tagok hangszeres játékuk mellett hol egymást váltva, hol pedig több szólamban énekelnek a színpadon.


Muzsikájukra jellemző az akusztikus megszólalás, a természetes hangzás. Ebben a köntösben szólaltatnak meg saját dalokat, kedvelt slágereket, valamint ismerős örökzöldeket a jól ismert nosztalgikus múltszázadi kupléktól kezdve a jazz és a bossanova világából egyaránt táplálkozva.


Az együttest olyan kiváló muzsikusok alkotják, akik egyéni, kiforrott stílusukat vegyítve friss, színes, változatos hangzásvilágot teremtenek, melyet nem is lehetne elképzelni egy csésze eszpresszó vagy éppen egy pohár bor nélkül. (Ennek ellenére a formáció férfi tagjai olykor sört, a hölgyek pedig többnyire kecses kis pohárból gint iszogatnak.) A zenekar lényege viszont nem az italban, és nem is csak a múltszázad remek dallamaiban, hanem a zene már említett akusztikus, természetes hangzásának szeretetében rejlik, még akkor is, ha stílusban könnyűzenéről vagy jazzről van szó.


Rossz idő esetén a koncert a Till Ottó teremben lesz megtartva.