Egyéb

Hold volt, Hold nem volt - holdvilági történetek holdkórosoknak

Online nézhető ONLINE
2021. január 17. (vasárnap) 20:00
Ár: 1490 Ft

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzolják nézőiket a rejtélyes Világűrben.


2. rész: Holdunk, és hatása a Földre és ránk


"Hol lennénk mi Hold nélkül? Se török félhold, se holdkórosok, se vérfarkasok. De vajon milyen jelentősége van ennek az óriási kő- (vagy sajt?) golyóbisnak az életünkben? Holdunk stabilizálja a Föld forgását, így az évszakok kiszámíthatóak, és az élet is elterjedhetett. Dagályt kelt, hogy a tengervíz keveredni tudjon. Holdórához igazítják az élőlények viselkedésüket, termékenységüket és vándorlásukat. Holdkóros álmatlanságot okoz még nekünk is. Felszíne, légkör hiányában mai napig őrzi a kialakulása óta történt becsapódások nyomát, kozmikus történelemkönyvet tárva a szemünk elé.


Távcsőbe tekintve lenyűgöző részletességgel tárulnak elénk kráterei, ősrégi lávaömlései, hegységei, illetve láthatják azokat a területeket, amelyre maroknyi embertársunk léphetett. Kialakulása ősi kozmikus kataklizmát rejt, anyagösszetétele mesél a naprendszer korai állapotáról is és otthonunk, a Föld keletkezéséről is."

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.