Egyéb

Húsvéti folk-kocsmakvíz

Online nézhető ONLINE
2021. április 08. (csütörtök) 19:00
Ingyenes

Húsvét utáni csütörtökön is vár minden játszani, nevetni és szórakozni vágyó baráti társaságot a Hagyományok Háza Folk-Kocsmakvíze!
Aki komoly, tudományos, feszengő hangulatú versenyre számít, az csalódni fog, mert itt nem a lexikális tudásra, hanem kreativitásra és vidámságra lesz szükség! A kérdések valamilyen módon a Táncházmozgalomhoz, a népművészethez, népi mesterségekhez kapcsolódnak, tehát jó, ha minden csapatban van legalább 1-2 fő, aki ezekben a témákban jártas! A muzsika-felismerő fülét és a tippelő-tehetségét se hagyja otthon senki, hiszen egyedi és izgalmas nyeremények várják a bajnok-csapatokat!
A Folk-kocsmakvíz a pandémia időszaka alatt az online térben zajlik. Mivel így a határok és távolságok megszűnnek, távolabb élő barátok is részt vehetnek a játékban. A London-Nyárádszereda 2400 km-es tengely már megvan, de a horizont még tágítható!
A játékot szokás szerint Varga Máté fogja vezetni, amit a csapatok élőben tudnak követni online. A feladatlapokat online feladatkészítő rendszerben küldik, a csapattagok egymással pedig otthonról, egy szabadon választott és létrehozott felületen (meet/zoom/teams/skype/stb.) tudnak beszélgetni egymással.
A játékon és az azt követő koncerten a részvétel regisztrációhoz kötött és ingyenes.