Egyéb

Huth Gergely vs. Szily László - Zsurnaliszta Vitaest

ELTE BTK Gólyavár
2020. szeptember 16. (szerda) 18:00
Ár: 1000 Ft

Helyszín:

ELTE BTK Gólyavár
1088 Budapest, Múzeum körút 4.

Közéleti atombomba: Pesti Srácok vs. 444


A formabontó Apáti vs. Plankó és a koronavírust túlélő Békés vs. Pető vitaestünk után újra elhozzuk nektek a hiánypótló és az oly ritka valódi vitának teret adó, Zsurnaliszta Vitaestet. Készüljetek fel, mert ezúttal két nagyágyú fog összecsapni: Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője és Szily László, a 444.hu újságírója.


A sorozatunk harmadik felvonását a koronavírusra vonatkozó szabályokat szem előtt tartva rendezzük meg, de ezúttal is egy hangulatos eseményre számíthattok. Szeptember 16-án este várunk a harmadszor megrendezésre kerülő a magyar közéleti újságírás rock ’n’ roll koncertjén, a Zsurnaliszta Vitaesten!


2020-ban indult útjára a Transzparens Újságírásért Alapítvány, melynek célja, hogy felépítse Magyarországon a médiatudatosság kultúráját. Cikkeken, klubbeszélgetéseken és valódi vitákon keresztül hozzuk közelebb hozzád az újságírás világát és a benne szereplő meghatározó személyeket, az újságírókat.


A MagNet Közösségi Házzal együtt létrehoztuk a Zsurnaliszta Vitaest sorozatot, amely keretein belül a közéleti újságírók véleménye végre érdemben megütközhet és kialakulhat egy párbeszéd a különböző oldalak között. A vitapartnerek a magyar közélet és média legfontosabb, legaktuálisabb kérdéseiről folytatnak majd párbeszédet, az esemény során pedig a közönség tagjai is feltehetik kérdéseiket a vendégek számára.


Ez a rendezvénysorozat minden porcikájában formabontó, egy ízig-vérig új kezdeményezés. Nem tökéletes, sokszor még kiforratlan, de szenvedélyből csináljuk és egy valami biztos: a Transzparens Újságírásért Alapítvány, a MagNet Bank támogatása, valamint az est két főszereplőjének személye garancia arra, hogy valódi vitában lesz részünk, ami a mai Magyarországon a kihalástól súlyosan veszélyeztetett jelenségek közé tartozik.


Ha végre egy valódi eszmecserére, pörgős vitára és tartalmas időtöltésre vágytál, itt a helyed! Gyere el Zsurnaliszta Vitaestünkre és építsük együtt Magyarországon a médiatudatosság kultúráját! A vitát követően meginvitálunk titeket egy pohár italra, hogy ezzel is elősegítsük a vitakultúra térnyerését. Szeretnénk, ha a beszélgetés a közönség soraiban folytatódna, ezért az első kört újfent mi álljuk!


A kiszámíthatóság érdekében 1000 Ft-os belépőjegyet szedünk. A befolyó összegből egy olyan ügyet támogatunk, amely segítésében az est vitapartnerei meg tudnak egyezni.


Helyfoglalás érkezési sorrendben történik.


A rendezvényt biztonságos keretek között, az egészségügyi előírásokat betartva fogjuk megrendezni.


Vitaestünk a művészeti, tudományos és társadalmi kérdésekkel foglalkozó MagNet Labor sorozat része. Várunk szeretettel!


Az eseményen kép- és hangfelvétel készülhet, jegyvásárlásoddal hozzájárulsz ehhez.