Egyéb

Integrált Családi Délelőtt - Készítsünk színskálát!

Ludwig Múzeum
2020. január 25. (szombat) 10:30 - 12:30
Megjegyzés: Megértési nehézséggel élők számára

Helyszín:

Ludwig Múzeum
1095 Budapest, IX. kerület Komor Marcell utca 1.

Ez alkalommal a Családi Délelőtt az Esterházy Art Award című kiállításhoz kapcsolódik.


A színeket nagyon természetesnek vesszük a világban. Talán el sem tudjuk képzelni, milyen lenne egy olyan világ, amiből a színek hiányoznak és csak a két végpont a fekete és a fehér közötti árnyalatok töltenének ki mindent. Azonban ismerjük-e a színeket valójában? Hány színnek a nevét tudjuk, hány árnyalatot vagyunk képesek megkülönböztetni? Lehet, hogy pirosnak nevezzük a bordót és a vöröset is? Milyen színei vannak egy vízfesték készletnek és milyen színei vannak a gyári termékeknek? Milyen egy színskála, ha festékből keverjük ki és milyen, ha különböző színű tárgyakból állítjuk össze?


Most Kristóf Gábor Esterházy Art Award kiállításon látható munkáját fogjátok megismerni és ebből inspirálódva körbejárhatjátok a színek világát. Játsszhattok a színekkel, kikeverhetitek őket, színkört készíthettek majd, mindezt a tárgyak és kész termékek világában is megvizsgálhatjátok. A végső alkotásotok pedig egy színskála, amit a tapasztalatok alapján a színkeverés minél árnyaltabb elsajátításával fest meg mindenki egyénileg.


Kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában érkezzenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!


A részvételi szándékot kérik, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!


A foglalkozáson maximum 18 gyermeket tudnak fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00-10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.


Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 2. emeleti Short List 2019 Esterházy Art Award című kiállítást.


A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérik a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.


A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.