Egyéb

Ivanyos Ambrus///MeetLab: Hogyan lehet eltűnni teljesen?

Szkéné Színház
2022. június 25. (szombat) 15:00

Helyszín:

Szkéné Színház
1111 Budapest, XI. kerület, Műegyetem rakpart 3. K. II. 94.

Immerzív audioséta Újbudán.


„Van, aki szerint egyszerűen elszöktek, mások azt állítják, mélyen a város alatt húzódó csatornarendszerben élnek. Megint mások úgy vélik, meghaltak. Az is előfordulhat, hogy még mindig itt élnek közöttünk valahol. Talán vannak, akik tudtak valamit azokról, akik biztosan tudták hova tűnhettek – de őket sem találjuk már sehol.”


Ivanyos Ambrus és Tóth Bálint munkáikban évek óta a valóság és a fikció határán egyensúlyoznak. Olyan alkotásokat hoznak létre, amelyek technológia és művészet szerves együttműködésén alapulnak. A Szkéné Színház 50 éves jubileumának alkalmából – nemzetközi bemutatókat követően – legfrissebb előadásuk megújult formában látható Budapesten. Ebben a különleges előadásban nincsenek színészek, nincsen színpad, nincs idő. A város alakul át a nézők körül és lesz egyszerre sokkal több, mint a látható valóság. A város szövetében a saját útvonalukat követve a nézők egy mélyen személyes élményben részesülnek, ami csak ott és abban a pillanatban történik meg velük.


Az eltűnést kutató Andrej Ivanov története helyszínekhez kötődve jelenik meg a különböző városi terekben, és ezeket a szerteágazó történetszálakat szabadon követve a néző úgy érezheti, mintha egy könyv lapjai közé lépett volna be, vagy mintha a fikció telepedett volna át a valóságba. Aztán azon kapja magát, hogy a saját előadása rendezője, szereplője és nézője egyben, amíg az előadás végén el nem tűnik hirtelen.


Ha tudni szeretnéd, hogyan lehet eltűnni teljesen, nincs másra szükséged, mint egy okostelefonra és egy fülhallgatóra.


A séta hossza: 60-90 perc


Narrátor: Király Attila
Alkotók: Ivanyos Ambrus, Tóth Bálint///MeetLab