Egyéb

Jana Bezek (SK) – átalakulás a zene által

Jana Bezek előadó
Fonó Budai Zeneház
2019. szeptember 18. (szerda) 15:00 - 16:30

Helyszín:

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, XI. kerület Sztregova utca 3.

Jana Bezek szlovák zongorista és zeneszerző, a lengyel jazz fontos szerepet játszik a zenében, melynek elkötelezettje. A krakkói Zeneakadémián diplomázott, egyaránt érdekli az improvizált zene és szóló zongoristaként is gyakran fellép. A barokk zene kutatásával is foglalkozik. Nemrég került bemutatásra „Cracow” című lemeze, amelyet lengyel ritmusszekcióval rögzített. Improvizációt tanít gyermekeknek és fiataloknak. Az emberekhez való lelkes és odaadó hozzáállás jellemzi!


Énekes workshopok / Fonó
Az improvizáció az önkifejezés eszköze a zene nyelvén.
Szabályait, “nyelvtanát", eszköztárát elsajátítva örömteli, könnyed és spontán kifejezési módot találva szinte végtelen lehetőségek birtokába kerülünk. A kreatív workshopok során a Voicingers aktív szakmai múlttal rendelkező oktatóinak és előadóinak módszereit és nyelvét ismerhetik meg az résztvevő énekes-zenészek.
A zenei műhelymunka és kurzus elsősorban az alkotói "boszorkánykonyha" fortélyait hivatott bemutatni és elmélyíteni. Ennek specifikus elemei könnyen megérthetőek és elsajátíthatóak -  párbeszéd és gyakorlati feladatok segítségével - azok számára is, akiknek zenei tudása intuitív gyökerekből táplálkozik és elsősorban figyelmen, kifinomult halláson és befogadáson alapszik.
Célunk, hogy információval szolgáljunk és a jazz műfaj (szólók felépítése, forma és technika), és szabad improvizáció (egyénileg és csoportokban) alapjait gyakorlatban elsajátítsuk.
A kurzusok során a szabad önkifejezés művészetét felfedezve a ritmus és a dallamalkotás személyre szabott fejlesztésére fókuszálunk.
A Voicingers Fesztivál teljes ideje alatt lehetőség nyílik ezt a tudást a gyakorlatban, valódi zenei közegben és szituációban kipróbálni a színpadon. A jam session-ök az európai jazz jeles képviselőinek részvételével minden este szabad terepként szolgálnak a lelkes, ambiciózus és merész fiataloknak, hogy alkalmazzák és megmutassák újonnan szerzett tudásukat a közönség előtt.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás