Egyéb

Kapcsoló - Hajléktalan kérdés

Millennium Háza
2021. október 28. (csütörtök) 19:00

Helyszín:

Millennium Háza
1146 Budapest, Olof Palme sétány 1.

Egy program és egy hely, ami épp úgy működik, mint egy kapcsoló: az embereket összekapcsolja, a gondolatokat bekapcsolja, a stresszt kikapcsolja. Az estek témái igen változatosak: a programok között szerepel tánc, zene, színház, irodalom, film, beszélgetés, külön-külön és együtt is.

Vegyítve, összekeverve, kísérletezve, meghagyni a szabadságot és kíváncsiságot annak, hogy mi formálódik így belőle. A Kapcsoló alkalmai között kiemelten szerepelnek szociális témák is. Beszélgetések a társadalomban zajló aktuális ügyekről, valamint arról, hogy miként éljünk felelősen és harmóniában a városban a természettel.


Beszélgetés Tuncsik Angélával, a Máltai Szeretetszolgálat és a Menedékház hajléktalan ellátásában dolgozó munkatársával, Michels Antal plébánossal, akinek missziós területe közé tartozik a hajléktalan pasztoráció, valamint Bozsó Dániellel, akinek sikerült kijönnie a hajléktalan létből.


Egy est, ahol a hajléktalanság van a figyelem középpontjában. Mivel és hogyan lehet egy hajléktalan embernek segíteni? Hogy néz ki egy hajléktalan élete? Milyen esélyei vannak kikerülni onnan? Meddig terjed az egyén és a társadalom felelőssége? Tudunk-e irányokat meghatározni, amelyek segíthetik a hajléktalanságból visszavezető utat?