Egyéb

Kaposvári Roxínház: Holle anyó

Online nézhető ONLINE
2021. január 18. (hétfő) 16:00 - 2021. január 25. (hétfő) 08:00

2019. november 24-én mutatta be a Kaposvári Roxínház Belenszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor: Holle anyó című családi musicalt, amelyet a kaposvári és környékbeli nézők közel harminc alkalommal néztek élőben. Terveik szerint 2020. adventi időszakában négy előadást játszottak volna. Jelen helyzetben az előadás archiválás céljából HD minőségben rögzített felvételét ajánlják az ünnepre hangolódásra.


A Holle anyó az egyik legismertebb Grimm mese. Belinszki Zoltán, Gulyás Levente és Varga Viktor álmodta színpadra a mai kor elvárásainak megfelelően, ezt dolgozta fel a Roxínház a 2019/20-as évadban.


A történet klasszikus vonalát a szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér ellentéte képviseli, mellettük azonban új szereplők is színre lépnek: két csetlő-botló béreslegény, akik igazán mókás kalanddá teszik a történetet a gyerekek számára, valamint megjelenik a mesében egy szerelmi szál is, amellyel leginkább a fiatalok tudnak azonosulni. Felnőtt fejjel pedig elgondolkodhatunk azon, hogy mi a jobb: mindenért másokat hibáztatni, vagy inkább Holle anyó bölcsességével látni a világot. A modern látványvilág mellett lendületes zene és koreográfia mutatja meg, milyen a Roxínházas Holle anyó.


Rendező: Pintér Kata