Egyéb

Kaposvári Roxínház: Színházi legendák I. rész - Vendég: Koltai Róbert és Molnár Piroska

Online nézhető ONLINE
2021. március 21. (vasárnap) 12:00 - 2021. március 29. (hétfő) 11:59

Molnár Piroska és Koltai Róbert visszatért Kaposvárra! Igaz, hogy ezúttal csak egy beszélgetés erejéig, de az nagyon emlékezetesre sikerült!


Koltai Róbert és Molnár Piroska osztálytársak voltak a főiskolán, ismeretségük, közös emlékezetük onnan datálódik.
Mindketten megemlékeztek a kezdetekről és elmondták, hogy milyen kalandos körülmények között kerültek Kaposvárra, milyen volt a 60-as évek legvégén a pályakezdő művészek élete, miképpen folyt a színházi munka, hogyan éltek abban az időben a vidéki városban.
Természetesen a beszélgetés bővelkedett humorban, így kellemes estét töltött együtt a sikereik színhelyére visszatérő művészekkel a hajdani közönség.
A magyar színházi élet kiemelkedő műhelye volt a hetvenes és nyolcvanas években a kaposvári Csiky Gergely Színház. Újításaik, szemléletük és elsősorban a társulat közösségének összetartozása máig ható példa és mérték a szakmában.
A Kaposvári Roxínház az elmúlt esztendőkben arra törekedett, hogy ezek az emlékek újra felszínre kerüljenek és a szélesebb közönség is megismerkedhessék az akkori szakmai munka kulisszatitkaival. Ezért sorra meghívtuk azokat az alkotókat, akikre úgy tekintünk ma már, mint ama „Kaposvár-jelenség” letéteményeseire.
Sorozatunknak a „Színházi legendák” címet adtuk, és örömünkre nagy népszerűséget vívott ki magának kezdeményezésünk. A 2017/18-as évadban a korabeli Somogyi Néplap színházkritikusa Varga István beszélgetett a művészekkel. Ezek az esték nemcsak a közönség, de a művészek számára is igazi élményt jelentettek.