Egyéb

Káposzta, krumpli és egyéb démonok / online vetítés + beszélgetés

Online nézhető ONLINE
2021. május 06. (csütörtök) 19:00
Ingyenes

Újra online eseménnyel jelentkezik a Dokreál dokumentumfilm! Május 6-án online vetítik a Gólyában a román Káposzta, krumpli és egyéb démonok dokumentumfilmet, Șerban Georgescu munkáját, aki testközelből figyelte meg milyen is földművesnek lenni.
A vetítés után az élelmiszer-önrendelkezésről, a fenntartható gazdálkodásról és az egykori termelőszövetkezetekről lesz beszélgés, érintve a magyarországi helyzetet is. A beszélgetés közben nektek is lehetőségetek lesz kérdezni. Moderál: Seress Anna és Szén János, a Vörösbegy Fogyasztói Szövetkezet képviselői


Káposzta, krumpli és egyéb démonok
rendezte: Șerban Georgescu | Románia - Németország | 2016 | 60 perc | román nyelven, magyar és angol felirattal


A romániai Lunguletuban élő földműveseknek nincsen párja, amikor a káposzta- vagy krumplitermelésről van szó, ám mikor a megtermelt portékájukat értékesíteniük is kellene, már akadnak nehézségeik. Az egy évig földművelőként társukul szegődő rendező szatirikus filmje egyszerre szól a jelenről és a múltról: a mai Európa mezőgazdaságában tapasztalható visszásságokról éppúgy, mint az egykori szocialista ország lakóinak a termelőszövetkezeti modelltől való máig tartó idegenkedésről. Vajon sikerül-e kiutat találniuk a történelmi zsákutcába ragadt földműveseknek ebből a helyzetből?
Előzetes: https://bit.ly/32LvMI2


A film kizárólag az esemény idején lesz elérhető. A regisztráltaknak közvetlenül a kezdés előtt elküldik a film és a Zoom beszélgetés linkjét, de a beszélgetést online is közvetítik majd a Facebookon.