Ki ne dobd! Innovációk az élelmiszerpazarlás ellen

Online nézhető
2022. április 28. (csütörtök) 18:00 ONLINE
Ingyenes
2022. április 28. (csütörtök) 18:00 ONLINE
Ingyenes

Az élelmiszerpazarlás visszaszorítására számtalan innovatív megoldással álltak elő a gazdasági szereplők az elmúlt években. A beszélgetés meghívottja három olyan szakember, akik a kezdeményezéseikkel nagy visszhangot váltottak ki. Az Élelmiszerbank nem csak szemléletében volt úttörő ezen a területen, hanem a hatékony nagyvállalati kapcsolatrendszere miatt is kiemelkedik a civil szervezetek közül. A Perma Gang Projekt formabontóságával a szokványostól eltérő, kreatív megoldások jelentőségére hívja fel a figyelmet. A Munch.hu a legígéretesebb vállalkozások egyike – ez volt az első olyan projekt az RTL Klubon futó ’Cápák Között” műsor történetében, amelybe az összes(!) üzleti angyal befektetett.
Vendégek:
Nagygyörgy András korábbi munkahelyein is a jótékonyság témájával foglalkozott, elsősorban fogyatékkal élő emberek és beteg gyerekek támogatásával. Jelenleg az Élelmiszerbank munkatársaként, ahol a külső kapcsolatokért felel, fő célja a magánszemélyek és vállalatok szerepvállalásának növelése az élelmiszerpazarlás megfékezésében.
Lőrinczi István másfél éve foglalkozik elmélyülten permakultúra-tervezéssel. Saját otthona körfolyosóján, a Perma Gang Projekt keretein belül több mint 80 fajta növényt nevel. Ezzel célja a városi permakultúra adta lehetőségek bemutatása és bevezetése minél szélesebb körben, amelynek elterjedése hozzájárulhat globális ökológiai- és társadalmi válságok enyhítéséhez.
Wettstein Albert három egyetemista társával közösen álmodta meg a Munch.hu ételmentő szolgáltatást. Eredményeivel bekerült a Forbes ’30 Under 30’ listájába, amely 30 év alatti sikeres fiatalokat vonultat fel. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége 2019-ben fiatal kreatív tehetségnek választotta.