Egyéb

Kölyöknap a "Gyerekek Világnapja" alkalmából

Nemzeti Színház
2017. november 19. (vasárnap) 10:00 - 13:00

Helyszín:

Nemzeti Színház
1095 Budapest, IX. kerület Bajor Gizi park 1.

Bábjáték, koncert, kézműves foglalkozások és Csoda meglepetés, sőt! A programok ingyenesek, ám regisztrációhoz kötöttek, regisztrálni a lap alján tudnak. Vagy, lefoglalhatják és kinyomtathatják ingyenes jegyüket online!

10 órától a Nemzeti Színház előcsarnokában...
...mint minden Kölyöknapunkon, kézműves mesterek és foglalkozások várják az érdeklődőket. A Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusai, Sztankay Bea keramikusművész, Tószegi Judit mézeskalács díszítő, Hudi Irén makettkészítő és a Csodaceruza Magazin szerkesztői.

Programok a Nagyszínpadon

10:45 - 11:30 Babszem Jankó Gyermekszínház: Az égig érő paszuly
A 20 éves társulat előadásában egy klasszikus magyar népmese elevenedik meg a színpadon.
Hol vót, hol nem vót, vót egyszer egy gyerekecske, göndöröcske, kerekecske. Avagy miket is beszélek! Dehogy vót kerekecske! Éppen hogy nem vót az! Soványka vót a lelkem, mint a szúnyog lehelete, mert nagy szegénységben éltek ám! Szóval vót egy fiúgyerek, úgy hívták, hogy Péter, lehetett két méter... Vagyis, jaj, hol jár az eszem, dehogy lehetett! Kicsinyke vót, mit a cinege pittyentése pitymallatkor. Az édesanyjával éldegélt egy vityillóban. Ezek olyan, de olyan szegények vótak, mint a kódis macskája, még annál is szegényebbek. Csak egy tehénkéjük vót, az is zörgő csontú, rusnya jószág, semmire se jó. Nem adott az annyi tejet se, ami szűkös megélhetésükhöz elegendő lett vóna. És ekkor a legényke gondolt egy merészet...
...ráült a tehénke csontos tomporára, s elindult véle a vásárba, hogy valami hasznos dologra cserélje a rusnya jószágot... no, így kezdődik egy kalandos történet! Így bizony, hiszen a fiúcska nem mással tért haza abból a vásárból, nem mással, mint egy szem babbal, de nem ám a nagyból, hanem abból az apróbbik fajtából. No és mi nőtt abból az apró kis babszemből egy éjszaka alatt? No mi nőtt? Egy égig érő mese!
Játsszák: Klepács Andrea/Szél Anikó, Szőke Andrea, Baráth Zoltán
Írta: Szőke Andrea
Zene: Okos Tibor
Munkatársak: Lovasy László, Lovasyné Stuth Erzsébet, Visnyai Gyula
Rendezte: Baráth Zoltán

11:30 - 12:15 Meglepetés Csoda
Ez a program valóban meglepetés, november 19-ig titokban tartjuk. Csak annyit árulunk el, hogy a meglepetésnek köze van a Csodaceruza Magazinhoz.

12:15 - 13:00 LEGYÉL A CIMBORÁNK!
Korhecz Imola és a Cimbora együttes
Interaktív vers- és mesekoncert Weöres Sándor és kortárs magyar költők műveiből. A zene, a közös éneklés és táncolás közben megtalálhatjuk Cimboráinkat.
Akik új barátaikat keresik: Korhecz Imola (ének, próza), Juhász Csaba (gitár, ének), Kovács Mihály (basszusgitár), Schneider Szilveszter (ütőhangszerek), Podhorányi Zsolt (billentyűs hagszerek), Veér Bertalan és Veér Lili (hegedű).

A Kölyöknap minden programja ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (jegy@nemzetiszinhaz.hu)