Egyéb

Kőzetbolygók asztrobiológiája – Földünk keletkezése és a Földön kívüli élet

Online nézhető ONLINE
2021. április 18. (vasárnap) 19:00
Ár: 1490-6000 Ft

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada.
Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe!
5. rész: Kőzetbolygók asztrobiológiája – Földünk keletkezése és a Földön kívüli élet.


Akik a nézőket kalauzolják: Pál Bernadett és Boldog Ádám


Bolygónk kalandos története 4 és fél milliárd évvel ezelőtt kezdődött. Elviselte az aszteroidák iszonyú záporát, elborította a felszínét a hatalmas magmaóceán, sőt, még az oxigénkatasztrófát is túlélte, hogy aztán milliárd évekkel később a burjánzó élet otthona lehessen.


Ám hogyan is lett apró porszemekből a földtörténet viszontagságainak ellenálló hatalmas planéta? Előadásunkból kiderül, miként alakulhatnak ki a kőzetbolygók, sőt annak lakóit is megvizsgálják!


Az asztrobiológia, a csillagászatnak újkeletű határtudománya nem kevesebbet tűz ki célul maga elé, mint az élet megismerését.


De mit is értünk pontosan élet alatt? Milyen feltételek voltak szükségesek a földi élet kialakulásához? Vajon más égitesteken is hasonló törvények fektetik le az élet alapjait, vagy elképzelhető a földitől teljesen eltérő idegen létforma is?
Ilyen, már-már filozófiainak tűnő kérdések fejtegetése révén egy teljesen új, kozmikus perspektívából ismerhetjük meg a világunkat átszövő és elevenen lüktető életet! A közelgő Föld napja alkalmából kalandozzunk el együtt az élet hajnaláig!


Tarts velük, kalandozzatok továbbra is az Univerzum csodái között! 
Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.