Egyéb

Lee Durrell - Durrell Bárkája Budapesten

Lee Durrell előadó
Villányi úti Konferencia Központ
2019. szeptember 22. (vasárnap) 14:00

Helyszín:

Villányi úti Konferencia Központ
1110 Budapest, Villányi út 11-13.

Dr. Lee Durrell amerikai természettudós, a Durrell Wildlife Conservation Trust tiszteletbeli igazgatója Magyarországra látogat a Jane Goodall Intézet meghívására.


Lee Durrell segített férjének, a méltán híres Gerald Durrellnek a Jersey-i Állatkertet világszínvonalra emelni, társírója volt könyveinek, továbbá ő maga is részt vett az Angonoka teknős fajvédelmi programjában Madagaszkáron, melynek eredményképpen a még 1986-ban kevesebb mint 400 példányt számláló fajt sikerült a kihalás széléről visszahozni.
Férje halála után, az általa szeretett és megbecsült állatkert fővédnökeként Dr. Durrell előadásokat tart nem csak tudományos konferenciákon, hanem a nagyközönség számára is, mely során beszél a környezetvédelem fontosságáról, a fajok megőrzésének folyamatáról és az állatkerteknek ebben betöltött szerepéről.

A magyarországi Jane Goodall Intézet szeretettel vár mindenkit az előadásra, majd egy azt követő beszélgetésre Dr. Lee Durrell-lel, szeptember 22-én.

Az előadás angol nyelven kerül lebonyolításra. A rendezvényen szinkrontolmács is lesz, amelyet a tolmácskészülékes jegyekkel lehet igénybe venni.