Koncert

Leopold (D)

Sziget Fesztivál (Magic Mirror)
2022. augusztus 11. (csütörtök) 20:30

Helyszín:

Sziget Fesztivál (Magic Mirror)
1033 Budapest, Óbudai-sziget

LEOPOLD egy genderfluid énekes, dalszerző, előadóművész és aktivista Berlinből - és jelenleg Európa egyik legérdekesebb és legtehetségesebb queer művésze. Rengeteg nemzetközi fesztiválon lépett már fel, többek között a koppenhágai, madeirai, prágai, müncheni és kölni pride-okon, valamint a hamburgi Reeperbahn Fesztiválon, sőt a Berlinale Nemzetközi Filmfesztiválon.


Részt vett a Global Pride 2020-on is, amely abban az évben a világ legnagyobb Pride-rendezvénye volt, és az országos német televízióban, ezenkívül pedig nemzetközi színpadokon és számos online megjelenésen is hírnevet szerzett magának.


Zenéjét leginkább Queer Power Popként lehet jellemezni. LEOPOLD koncertjei mindig rendkívül energikusak és vibrálóak. Olyan művészek munkássága hatott rá, mint David Bowie, Lady Gaga, Beyoncé és Aretha Franklin. Dalai széles zenei skálán mozognak, szövegei pedig mélyen személyesek.


A művész 2022-ben minden eddiginél több élő koncertet ad, és büszke arra, hogy a Sziget Fesztivál részese lehet. Queer varázslat fogja betölteni a teret, merjünk együtt tündökölni és ünnepelni a szeretetet.