Egyéb

LiveStream - "Nekem ez úgysem sikerülne!" - A tanult tehetetlenség leküzdése

ONLINE
2020. április 06. (hétfő) 18:30

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Élvezd otthonod kényelméből a Be Smart Klub előadásait! Miért maradnál le az izgalmas pszichológiai előadásokról, ha most weben keresztül ÉLŐ-ben is követheted; és további 7 napon keresztül vissza is nézheted - akár családtagjaiddal, barátaiddal. Bárhol, bármilyen eszközről.


Megpróbálunk kilépni a saját, tanult korlátaink közül? Motiváltnak érezzük magunkat arra, hogy kitörjünk, de mégsem hisszük el, hogy ez sikerülhet nekünk? Mi a tanult tehetetlenség pontosan? Hogyan kerekedjünk felül rajta? Léteznek hatékony lépések a leküzdésére? A tanult tehetetlenség a pszichológiában az a mentális állapot, amely során az egyén feladja, hogy megpróbálja elhárítani az egymást követő negatív ingereket, mondván ez neki úgysem sikerülhet, nincs hatása a dolgok alakulására. De vajon tényleg így lenne? A szervezők célja ezzel az előadással is a segítés, a tettek talajára lépésének támogatása hatékony gyakorlati módszerek segítségével, amelyek természetesen csakis akkor működhetnek, ha valóban tenni akarunk azért, hogy napról napra felülkerekedjünk az adott, hátráltató kihívásokon.


Előadó: Kenyeres András business coach, mentor, a magyar férfi vízilabda-válogatott mentál trénerének előadásában többek között az alábbi kérdésekre keresik a válaszokat:


- Honnan eredeztethető a tanult tehetetlenség, miért alakult ki?


- Milyen kapcsolatban van a velünk történt negatív élmények értelmezése azzal, hogy hogyan állunk a jövőbeli kihívásokhoz?


- Mi a tudatosság és mi a szerepe a tanult tehetetlenséggel való küzdelemben


- Mik a negatív próféciák, és azok megvalósulásai


- Mire van, és mire lehet befolyásunk? Hogyan éljünk ezekkel?


- Milyen szerepe van belső monológunknak, és hogyan írhatjuk át ezeket?


- Milyen lehetőségek rejlenek az átkeretezésben?


- Milyen kapcsolat van az önbizalom és a tanult tehetetlenség között?


- Egyedül nem megy? - a kapcsolatrendszer (barátok, pár, család) szerepe a folyamatban


Helyszín: Webes élő közvetítés (a közvetítés linkjét a jegyvásárláskor kapott e-mailben találod az egyedi jelszavaddal)