Egyéb

Mama, nézd!

Magyar Nemzeti Galéria
2020. február 13. (csütörtök) 11:00

Helyszín:

Magyar Nemzeti Galéria
1014 Budapest, I. kerület Szent György tér 2.

"Újdonsült szülőként hamar megtapasztalhatjuk, hogy míg a járni alig tudó piciket is programok sokasága várja, addig a kismamák, kispapák kevés olyan alkalommal találkozhatnak, ahol kifejezetten ők a főszereplők. A nagysikerű Mama, nézd! programunk ezt a hiányt szeretné pótolni. Laza hangulatú tárlatvezetésekre hívjuk azokat a szülőket, akik egyévesnél kisebb gyermekükkel is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta élményeket. A szülőkhöz szólunk, de olyan légkört szeretnénk teremteni, ahol nem  feszélyez senkit egy síró vagy éhes baba. A kiállítótéri séták során rámutatunk arra, hogy egy  műalkotás milyen sok, és rejtett szálon kötődhet a ma emberéhez, vagy egy festmény, egy szobor hányféle jelentéstartalmat hordozhat magában.
A havi rendszerességgel, csütörtökönként megtartott tárlatvezetések során, mindig más téma alapján ismerkedünk a képekkel, a különböző művészi felfogásokkal. Az időszaki kiállítások bevonása által lehetőséget teremtünk egy-egy magyar alkotó elmélyültebb megismerésére, illetve kitekinthetünk a világban zajló vagy már lezajlott művészeti irányokra is."


Csend-élet
"A nyüzsgő, csengő-bongó december után a januári tárlatvezetésen kicsit lecsendesedünk. Csendéletek és olyan alkotások előtt fogunk megállni, melyek a csend sokrétűségét, mélységét jelenítik meg."


Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom


Találkozási pont: Magyar Nemzeti Galéria, C épület, információs pult


HASZNOS TUDNIVALÓK


Kinek szól a program?
Újdonsült anyukáknak, apukáknak, akiknek egyévesnél kisebb gyermekeik vannak.


A kisfiam már elkezdett totyogni. Vihetem őt is?
Ez a program kifejezetten rólatok, nektek, szülőknek szól. A totyogó picik folyamatos mozgásban vannak, ezért jóval nehezebben tudtok figyelni, picit kikapcsolni, mint egy hordozós baba mellett.


Nehezen tudunk elindulni otthonról, később is lehet csatlakozni?
A vezetések 11-kor kezdődnek, de természetesen a sajátos körülmények miatt általában nem indulnak pontosan 11-kor. Viszont azokat az anyukákat és pici babákat is figyelembe kell venni, akik már a kezdés előtt itt vannak, ezért legkésőbb 11.10-kor elindul a tárlatvezetés. Természetesen a továbbiakban is bármikor be lehet kapcsolódni, a teremőrök szívesen megmondják, éppen melyik kiállítórészben jár a csoport.


Szükséges-e előre regisztrálni?
Általában nem, de ha igen, azt jelezik mind a honlapon, mind a Facebookon.


A kiállítótérbe be lehet vinni babakocsit?
Be lehet hozni, bár a  lazább mozgás miatt a hordozót javasolják. Korlátozott számban tudnak adni összecsukható kiskocsit.


Háton is hordozhatom a kisbabámat?
Műtárgyvédelmi okok miatt sajnos nem. Kizárólag elölhordozásra van lehetőség.


Minden szükséges holmimat a hátizsákomban tartom. Be tudom vinni a kiállítótérbe?
A múzeumi szabályzat értelmében hátizsákot tilos bevinni a kiállítótérbe, viszont a legszükségesebb személyes holmikat magatokkal tudjátok vinni a ruhatárban kérhető kis vászontáskában.