Egyéb

Még egy ugrás - BIDF 2021

Online nézhető ONLINE
2021. március 07. (vasárnap) 14:00 - 17:00

Premiervetítés és stúdióbeszélgetés időpontja: 2021.03.07. 14:00 | A film a premier időpontjától számítva a fesztivál végéig (2021.03.10-éig) megtekinthető a www.bidf.hu weboldalon.


Jehad és Abdallah, a két palesztin sportoló együtt nőtt fel a Gázai övezetben. 2005-ben megalapították a Gázai Parkour Csapatot (a parkour szabadtéri akrobatikus sport), hogy a fiatalabb generációk számára szebb jövőképet nyújtsanak az állandó háború sújtotta területen. Abdallahnak sikerül elmenekülnie Gázából, s ma már Olaszországban él egy elhagyatott házban, ahol nagyon nehezen boldogul. Jehad viszont még mindig a Gázai övezet fogságában van, betegeskedő szüleit ápolja, és egyedül vezeti a csapatot.
A két barátot döntéseik szakították szét, évek óta nem beszéltek egymással: Jehad soha nem bocsátotta meg Abdallahnak, hogy magára hagyta. Abdallah úgy dönt, hogy részt vesz egy nemzetközi parkour-bajnokságon, kétségbeesett kísérletet téve álmai megvalósításáért. Jehad pedig belátva, hogy semmilyen jövő nem vár rá az övezetben, vízumért folyamodik, hogy szabad emberként élhessen.


(a film adatlapja)