Egyéb

Még több napfényt! – Merkúr, Vulkán és más egzotikus forró bolygók

Online nézhető ONLINE
2021. május 09. (vasárnap) 19:00
Ár: 1490-6000 Ft

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada.
Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe!


8. rész: Még több napfényt! – Merkúr, Vulkán és más egzotikus forró bolygók


Aki a nézőket kalauzolja: Kiss Áron Keve


Melyik bolygó az első a tornasorban?
Naprendszerünkben a Merkúr élvezi a legközelebbről a napsugarakat. A szürkésrózsaszín bolygóritkaságot nem könnyű távcsővégre kapni: a legenda szerint Kopernikusz, a nagy csillagász egész életében egyszer sem pillantotta meg! Az apró bolygó napnyugta után, vagy a hajnali derengésben szivárványszínűen táncol a távcsövünkben. Óriási vasmagja, lávával feltöltött medencéi, meredek redőgerincei és fényes sugárkráterei rendkívül izgalmassá teszik, nem is beszélve a rejtélyes merkúri pókról…
És létezik-e vajon a Naphoz még közelebb keringő bolygó?
A legendás Vulkán bolygót rengeteget kerestük, de nem találtuk meg, viszont az apró “vulkánok” kisbolygó óvodáját alaposan feltérképeztük. Sőt, a más csillagok körüli bolygórendszerek is hemzsegnek a csillagukhoz extrém közel keringő, egymást kölcsönösen gyötrő Vulkánokban és lávabolygókban. Májusban vár ránk a Merkúr idei legjobb láthatósága, eredjünk hát együtt az egzotikus bolygó kihívásokkal teli megfigyelésének nyomába!


Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.