Egyéb

Miskolci Termelői Nap az Erzsébet téren - Bevásárlás és élményfestés

Erzsébet tér
2020. október 18. (vasárnap) 09:00 - 13:00

Helyszín:

Erzsébet tér
3500 Miskolc,

A miskolci Termelői Nap október 18-án ismét csalogatja a helyieket és a városba látogatókat egyaránt. A vásár mellett a GloriArt Brass rézfúvós kvartett koncertje, festménykiállítás és élményfestés is várja az érdeklődőket. A festészet világnapja alkalmából ezúttal a képzőművészet, a festés és a helyi alkotók kerülnek a középpontba.
Reggel kilenc és délután egy óra között várnak mindenkit az Erzsébet téren, ahol helyi termelők finomságaiból és kézműves termékekből is válogathatnak majd a vásárlók. Ez a nap nemcsak a bevásárlásról szól, a család apraját-nagyját programokkal várják.
Lassan már 20 esztendeje ünneplik minden évben, október 18-án a Magyar Festészet Napját. A dátumválasztás mögötti ok, hogy a hagyomány szerint októberben emlékezünk meg Szent Lukácsról, aki nemcsak az orvosok védőszentje, hanem a festők és a festészet patrónusa is. Ezért vált október 18., Szent Lukács napja, a Magyar Festészet Napjává. A művészeti mozgalom azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet a kortárs képzőművészek munkájára és jelentőségére. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Termelői Nap is, ahol
az érdeklődők részt vehetnek a Múzsák Kertje Alapítvány élményfestésén és megtekinthetik a Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának festménykiállítását.
A Termelői Nap az elmúlt években a miskolciak egyik legkedvesebb rendezvénye lett. Jó hangulatú közösségi program, amely találkozási lehetőséget biztosít a helyi termelők, kézműves alkotók és vásárlók között, mindemellett programokat kínál a vasárnap délelőttre.