Egyéb

Mit ér, ha? - Nyilvános beszélgetés 2. rész

Online nézhető ONLINE
2021. január 16. (szombat) 19:00

A nagysikerű első alkalom után folytatódik a diskurzus. A téma változatlan, nők és az életközepi válság, avagy hogyan lehet méltósággal, szépen megöregedni, milyen kihívásokkal néz szembe egy negyvenes, ötvenes nő.

A beszélgetés résztvevői: Romankovics Edit rendező, Szalontay Tünde színész, Barna Erika a dajer.hu társalapítója, főszerkesztője, Both Gabi a wmn olvasószerkesztője, László Kriszta szabadúszó újságíró. Moderátor: Gurubi Ágnes

Mit ér a nő, ha elmúlt negyven? Vagy ötven? Ha már nem olyan vonzó? Mit ér, ha szült? És ha nem? Ha van férje? És ha nincs? Mit ér a nő, ha nincs karrierje? Élhetünk-e szabadon? Képesek vagyunk-e szembenézni a változással? Hogyan tekint ránk a világ? Hogyan viszonyulunk a fizikai változásokhoz? Alakul-e az identitásunk a korunkkal? Van-e nyereség ebben a folyamatban?
Mit ér, ha? című februári premierükre kollaboratív alkotói munkával készülnek az alkotók


. Az előadás az érett női lét kérdését boncolgatja, sorra veszi a 45 éves kor körül kezdődő életközepi kérdéseket, és az életközepi válság során felszínre kerülő dilemmákat, amelyek meghatározzák a női létet és jóllétet. Melyek azok az életfeladatok, kihívások, amelyek „teljesítésével” esély lehet egy harmonikus idős korra? Az emberi kapcsolatok rendbetétele, az autonómia megőrzése vagy megteremtése, a változásra és szóváltásra való képesség megerősítése – ezek mind meghatározó tényezők ebben a folyamatban.


Az előadás rengeteg humorral, derűvel, de a téma mélységével szembenézve, húsbavágóan mutatja be a nők érzékeny érintettségét az ageizmus jelenségében.


A darab elkészítéséhez az alkotók kutatómunkát végeznek, magukba néznek és a publikum felé fordulva, az érintettek beszámolói alapján gyűjtenek anyagot. Hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a személyes történeteken keresztül a jelenség társadalmi beágyazottságáról és arról is beszéljenek, hogy hogyan befolyásolja a közeg, amiben ma és itt élünk a negyvenes-ötvenes nők megítélését.

A beszélgetésen való részvételhez kattints az alábbi linkre!

A program első hetven percében a meghívott vendégek fejtik ki gondolataikat a téma kapcsán egy panelbeszélgetés keretei között, az ezt követő fél órában pedig várják a hozzászólásait, észrevételeit, bekapcsolódását a beszélgetésbe.

Minden kedves érdeklődőt kortól, nemtől függetlenül szeretettel várnak.
Technikai probléma esetén vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel a szervezes@lathataroncsoport.hu e-mail címen