Egyéb

Neszmese

Farkas Erik előadó
Baráth Bálint előadó
Vakok Iskolája - MVGYOSZ Székháza (Bávia-terem)
2019. január 13. (vasárnap) 11:00

Helyszín:

Vakok Iskolája - MVGYOSZ Székháza (Bávia-terem)
1146 Budapest, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 39.

Elektroakusztikus zeneszínház gyerekeknek és családoknak.


Hogy bimmeg a bamm? Hogy fortyan a morty? A Neszmesében minden hangot külön bemutatnak! A tündérek és manók járta országban, ahol Bimbamm király uralkodik, te is végigélheted zajos kalandjaink, megismerkedhetsz a hangok csodálatos világával! Hallgatózz velünk!


A mesét Farkas Erik kiáltja életre, élő zajmuzsikával övezi Szigetvári Andrea és Baráth Bálint. Szavakba szabta: Hutvágner Éva.


A Neszmese történetek írója (Hutvágner Éva) olyan jelenségeket igyekezett megjeleníteni, melyek jól kapcsolatba hozhatóak a zene és a hangzások világával, és amelyben a szereplők (tündérek, manók, harangok) ismerős, mitikus területre kalauzolják a Neszmese hallgatóit.


A zenészek jelen időben, interaktív elektronikus zenei hangszereken játszanak, a színész-mesélő-narrátor folyamatosan kommunikál a hallgatósággal, bevonva őket az előadás menetébe, a gyerekek pedig életkoruknak, ingerküszöbüknek megfelelő módon kapcsolódhatnak képzelőerejükkel a színházi előadásba.
Az előadás legfontosabb cselekvői, résztvevői a néző, akik a zenék, hangzások, zajok segítségével tapasztalati úton szerezhetnek ismereteket a hangok titokzatos világáról, beavató jelleggel érthetik meg a zene és a zaj fogalmát. Az erőteljes képeket generáló elektroakusztikus zenei motívumok lehetővé teszik, hogy mindenki saját, egyéni módján interpretálja a mesék világát.