Egyéb

Nyílt nap és járműparádé gyermekeknek a Gyermekvasúton

MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
2020. január 26. (vasárnap) 10:00 - 16:00

Helyszín:

MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
1021 Budapest, Hűvösvölgy

Január 26-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson.


10 és 16 óra között színes programokkal várjuk a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket. A rendezvény díjmentesen látogatható.
A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.


A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni a Gyermekvasút szalonkocsijait és egy hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a nemrég felújított, muzeális értékű zsámolyozó kocsit, melynek feladata a keskeny-nyomközű gazdasági vasutakon a normál nyomtávú teherkocsik szállítása volt. A nyílt nap alkalmából a budai hegyekben ritkán látható C50-es kismozdony is az utasok szolgálatába áll.


Vasárnap reggel nosztalgiavonat indul C50-es mozdonnyal Széchenyihegy felé Hűvösvölgyből 8:30-kor. A vonat csak Szépjuhásznén (8:46) és Jánoshegyen (8:53) áll meg.
Délután ugyanilyen különleges nosztalgiajárat indul Hűvösvölgy felé Széchenyihegyről 16:15-kor. A vonat megáll Normafán (16:19), Csillebércen (16:24), Virágvölgyben (16:30), Jánoshegyen (16:38) és Szépjuhásznén (16:46).
Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. A menetrendszerinti személyvonatokra a rendezvény napján is a normál díjszabásunk érvényes. A menetrend elérhető ide kattintva.