Egyéb

Óriásbolygók gázos kalandjai

Online nézhető ONLINE
2021. február 07. (vasárnap) 20:00
Ár: 1490 Ft

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása


5. rész: Kalandozás az óriásbolygók örvénylő világába, Naprendszeren innen, és túl.


A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzolják nézőiket a rejtélyes Világűrben.


"A kőbolygók uncsik, a Hold is mindig ugyanazzal a felével néz ránk… de a gázbolygókon zajlik az élet, sosincs megállás! Melyik naprendszerünk legkisebb gázbolygója? A tengerkéken csillogó, fehér metánjég párákkal és sötét viharfoltokkal tarkított Neptunusz.
Törjünk ki a naprendszerből, hiszen várnak ránk a szuperneptunuszok! És melyik naprendszerünk leghatalmasabb óriásbolygója? A vad örvényekkel, felhőfoltokkal és barna bárkákkal tarkított Jupiter. Menjünk tovább a naprendszeren túl, hiszen várnak ránk a szuperjupiterek!
Az óriásbolygók örvénylő birodalmában megismerkedünk a Jupiter futóáramaival és anticiklonjaival, és a Nagy Vörös Folttal. Elmerengünk a Szaturnusz pompás, de kozmikusan törékeny gyűrűkölteményén. Átrepülünk az oldalán guruló Uránusz finom felhőzetén, és megborzongunk a Neptunusz jeges kék világán. A Naprendszerből kilépve pedig a pokoli forró jupiterektől kezdve a mini-neptunuszok izgalmas családjáig alaposan tovább fürdőzhetünk a gázbolygók csodálatos, felkavaró világában."

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldik el a megadott email címre.