Egyéb

Örkény István Színház: A nemzet özvegye

Online nézhető ONLINE
2021. január 22. (péntek) 20:00

Felolvasás egy későbbi bemutató szövegéből.


1989-ben, több mint harminc év elhallgatás után sírok és történetek tárultak fel a nyilvánosság tekintete előtt. Az özvegyek és gyermekeik napokig tartó rituálé során nézték végig a 301-es parcellában, ahogy férjeik és szerelmeik maradványait, csontjait és elfoszlott ruhadarabjait szakszerű orvosszakértői vizsgálat során kiemelték a föld mélyéről, azokból a jeltelen sírokból, amelyeknek pontos helye évtizedekig titkos volt. Ez a rendszerváltást közvetlenül megelőző történelmi helyzet adta az inspirációt A nemzet özvegye című ősbemutatóhoz, amely fikciós keretben mutatja be két nő történetét. Ugyanannak a férfinak két özvegye áll a sír mellett, és kényszerül szembesülni a saját múltjával.


Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a stream-nézők részleteket hallhatnak a jövőbeli bemutatónk szövegéből, továbbá a szerző tolmácsolásában, archív felvételek és különböző dokumentumok segítségével betekintést nyerhetnek az írási folyamatot megelőző kutatásba is.


A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldik az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz az élő közvetítés.
A link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérik, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.