Egyéb

Orlai Produkciós Iroda - Füge Produkció: Varsói melódia

Online nézhető ONLINE
2021. február 04. (csütörtök) 19:00

Van a politika, és van a szerelem.
Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz.
De volt, hogy volt.
Van, hogy van.
Milyen kár.


A Varsói melódiát, Leonyid Zorin finoman lírai darabját, a szerelem himnuszának is szokták nevezni. Nem véletlenül. Megismerünk egy lengyel lányt és egy orosz fiút, akik 1946-ban Moszkvában egymásba szeretnek. Helga a háború után elpusztult Varsóból megy a szovjet fővárosba, hogy énekesnőnek tanuljon, Viktor pedig, aki szintén megjárta a világháborút, borásznak készül. A történelem azonban közbeszól: egy pártrendelet miatt nem házasodhatnak össze. Új életet kezdenek, egymástól távol, határokkal elválasztva. Látjuk őket egy évtizeddel később, amikor véletlenül összesodorja őket a sors, de már mindketten házasok. Majd eltelik újabb tíz év, amikor találkoznak, és a régi érzelmek újra fellángolnak.
De vajon beteljesedhet-e a kapcsolat?
A Varsói melódia a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon megkapta a legjobb kamara-előadás díját, Tompos Kátya pedig a legjobb női főszereplőnek járó elismerést.


Rendező: Kocsis Gergely


Az előadás színlapja


Jegyvásárlási információk:
Jegyvásárláshoz először regisztrálnia kell a szinhaztv.com weboldalon. Regisztrálást követően a jegyvásárlás menüpont alatt választhatja ki a kívánt darabot.